Supergod quinoa- och sötpotatissallad

Hej!

Även om det inte är så där riktigt kallt ännu, har det i alla fall blivit betydligt svalare sista tiden och då längtar jag alltid efter lite varmare sallader.

Här kommer recept på en supergod quinoa- och sötpotatis sallad som vi fick i Portugal, funkar som egen måltid eller tillbehör.

Fullsizeoutput 3617

quinoasallad

4 portioner eller 4 lunchlådor.

  • Finhacka en liten charlottenlök, lägg i en skål, täck med 1 dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, salt, peppar och crema de balsamico. Rör runt så att all lök täcks. Låt stå.
  • Rosta 1 msk vardera av pumpa och solroskärnor i en stekpanna med salt, tills gyllenbruna.
  • 1 stor sötpotatis, rengör, skär i kuber och rosta i ugnen 20 minuter i 200 grader.
  • Koka quinoa enligt förpackningen för 4 personer.
  • Blanda en sallad av en stor näve ruccola, en stor näve babyspenat och 1/4 hackad isbergsalladshuvud.
  • Finhacka 6 stjälkar vardera av basilika, bladpersilja och koriander.
  • Skär 1/2 gurka i kuber med skal
  • skär 1/4 vardera av röd och gul paprika i paprika.
  • Klyfta 10 körsbärstomater, gärna i olika färger
  • Hacka 1-2 avokados.
  • Blanda ner 1/2 pkt färska hallon.
  • Låt quinoa, frön och sötpotatis svalna något, blanda sedan  allt, utom löken, i en stor skål, toppa med örterna och fröna.
  •  blanda i en tsk dijonsenap i löken och mixa ner hela dressingen i salladen.
  • Ät som den är eller servera med grillad haloumi, feta, getost, tofu eller som tillbehör till tex kyckling.

Hoppas du gillar det:)

Fullsizeoutput 36cf

Lunch quionasallad

Jag finns också på www.charlottef.se, insta och fb @charlottef.se