Äppelpaj , lit e nyttigare lika god. – recept!

Försöker febrilt göra något vettigt av alla äpplen vi har i trädgården just nu. Det är tydligen flera veckors kö till musterierna och jag har helt missat att anmäla mig till kommunen som kommer och hämtar fallfrukt, så det som återstår är att äta så mycket det bara går.

Här kommer två rescept på äppelpajvariant, en traditionell men gluten fri och vegansk med mindre socker och en raw variant.

Äppel paj.

  • 2 äpplen
  • 2 dl havregryn (glutenfria om det behövs)
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk kokossocker
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kanel och 1 tsk kokossocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader, grill
  2. Skiva äpplena tunt, ta bort kärnhuset
  3. Smörj en form med lite kokosolja, lägg i äpplena, strö över kanelen och 1 tsk kokossocker, blanda runt
  4. Blanda, i en annan bunke, havregryn, kokossocker, bovetemjöl, salt och vanilj.
  5. Blanda och blanda runt kokosoljan
  6. Lägg blandningen över äpplena och in i ugnen i ca 10-15 min, tills gryllenruna.