Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Färska vårrullar med jordnötsdipp

Färska vårrullar med jordnötsdipp

Ok, det är inte det enklaste att rulla dem, men så väl värt det!

Ingredienser

  • 12 st rispapper
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • ¼ vitkål
  • 1 stor avokado/fryst avokado
  • 2 salladslökar
  • ½ gurka
  • ½ pkt/ca 100 gram böngroddar
  • ½ mango/fryst mango
  • 1 kruka koriander

Kan även lägga i tex strimlad salmalax, räkor, tofu, eller det som du tycker om.

Gör så här:

  • Strimla morot, paprika, vitkål, salladslökar och gurka.
  • Skär avokadon och mangon i långa smala bitar. Alternativt tina dem.
  • Lägg allt sorterat på ett stort fat.
  • Förbered med en bred och djup tallrik med vatten en ren handuk och en ren stor skärbräda på ett bord.
  • Blötlägg 1 rispapper i taget, lägg det snabbt på handuken och sedan på skärbrädan.
  • Fyll på med lika stora delar av alla grönsaker i mitten av rispappret, toppa med avokado, mango och koriander och ev annan råvara.
  • Ta tag i kanten närmast dig och vik över innehållet. Vik sedan in sidorna och rulla ihop rullen.
  • Lägg på ett fat och i kylskåp.

Serveras med Peanutbutter & coconut sås och Asiatisk citruschilidressing.

Peanutbutter & coconut sås.

  • 1/2 burk saltad ekologiskt jordnötssmör
  • ½ dl saltade ekologiska jordnötter.
  • 1/2 burk cocosmjölk.
  • 2 msk färsk limesaft
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung,
  • 2-3 nypor havssalt
  • 1-2 tsk sambal oelek.(Beroende på hur stark du vill ha).
  • Lite vatten för att späda ut.

Smaka av och krydda på mer om så önskas.

Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs