Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Sötpotatissallad med tahini dressing
Sötpotatissallad med tahini dressing

Sötpotatissallad med tahini dressing

En supergod, fräsch och mättande sallad som passar både till lunch men också som tillbehör! Vegansk och glutenfri.

Ingredienser för 2 portioner:

  • 1 sötpotatis
  • 1 gul lök
  • Valfria gröna salladsblad
  • 2-3 dl kokt Quinoa
  • 2 msk sojabönor
  • 2 msk kidneybönor
  • 1 avokado
  • 1 röd snackpaprika
  • 8 körsbärstomater
  • 1/2 gurka

Tahinidressing

  • 2 msk tahini
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk tamarisoja
  • Juice av 1 citron plus lite zest
  • 2 tsk havssalt
  • 2 selleri

Gör så här:

  • Skär lök och sötpotatis i mindre bitar och rosta i ugnen (200 grader) eller airfryer
  • Koka quinoan enligt förpackningen med lite örtsalt
  • Ta fram och tina sojabönorna, alternativt koka upp i ca 1 minut
  • Rengör och skär de andra grönsakerna i mindre bitar
  • Häll av vätskan från kidneybönorna och skölj dem ordentligt
  • Blanda dressingen i en mixer, smaka av och späd ut med lite mer vatten om det behövs
  • När potatis, lök och quinoan är klart, låt svalna något
  • Lägg allt på ett fat, varsin tallrik och blanda med dressingen.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs