Raw food innebär ofta mycket nötter och frön vilket ju inte alla tål - självklart ska ju att alla oavsett allergier kunna njuta av nyttigare sötsaker - så här kommer ett riktigt bra recept på nötfria raw chokladbollar - givetvis även utan vitt raffinerat socker, gluten och mjölkprodukter.
Ps. Min treåring tog två utan att blinka trots kaffesmaken och Frida, som tagit de fina bilderna, kände ingen skillnad från den traditionella chokladbollen, ds.
Ingredienser
- 3 dl havregryn eller bovetegryn
- 15 st urkärnade färska dadlar
- 2 msk rå kokosolja
- 2 msk kakao, gärna rå och eko
- 2 nypor flingsalt
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk kallt kaffe
- Riven kokos att rulla i.
Gör så här:
- Lägg havregrynen i en matberedare och mixa tills nästan smuligt
- Lägg i dadlarna och mixa tills dom är i små små bitar
- Lägg i kokosolja och kakao, mixa tills allt är blandat
- Lägg i vaniljpulver, salt, kaffe, mixa tills smetigt.
- Rulla i valfri storlek i kokos
- Ställ i Kyl.
- Ta ut några minuter före servering.