Kale salad with parmesan, pine nuts and pomegranate

(G)glutenfri

Ingredienser 4 port

  • ca 1/2 kg grönkål
  • 5 msk rostade pinjenötter
  • 1,5 dl hyvlad parmesan (Parmigiano-Reggiano)
  • 4 msk granatäpplen
  • Dressing: 3 msk balsamvinäger, 4 msk olivolja, 1,5 msk honung, 1 tsk salt, 1 msk vitvinsvinäger.
  • 4 st kycklingfilér/500 gr kycklinglårfilé
  • Marinad: Tamarisoja, rapsolja, vitlök, honung

Gör så här:

  • Blanda marinaden till kycklingen och låt marinera kycklingen så länge som möjligt, max 1 dygn.
  • Blanda ingredienserna till dressingen och rör om ordentligt tills honungen är upplöst.
  • Skär bort stammen på grönkålen och strimla bladen.
  • Blanda kålen med vinigrette och låt den ”marineras” i ca 30 min.
  • Rosta pinjenötterna i en ren halvhet panna med lite salt, tills gyllenbruna.
  • Grilla kycklingen tills saften är genomskinlig.
  • Blanda ner granatäpplen, pinjenötter och parmesan i salladen precis före servering.

 

12545740_10208380882181713_889584299_o

Foto: Frida Bengtsson